Ciszta a mellben: Sokszor nagyobb az ijedelem, mint a valódi fenyegetés!

1391
HOZZÁSZÓLÁS:

A nők egyik legrettegettebb félelmük igazolódik be akkor, ha valamiféle elváltozást tapasztalnak a mellükben. Többségük ilyenkor hajlamos a legrosszabbra gondolni, pedig látatlanba, statisztikákra hivatkozva kijelenthető, hogy az esettek többségében nincs szó rosszindulatú elváltozásról.

Gyakran megesik, hogy a mellben ciszta alakul ki.  –> A ciszta egy folyadékkal, levegővel, egyéb anyaggal (akár hormonokkal) telt tömlőt jelöl, melyet egy vaskosabb külső hártya, egy “fal” vesz körül. Megesik, hogy faggyúmirigy cisztáról van szó, amely a bőr alatt képződő apró dudor. Ciszta a test bármely részén, így a mellen is megjelenhet.

A tévhiedelemmel ellentétben, a legtöbb ciszta, így a mellben előforduló sem jelent önmagában rákos megbetegedést. A cisztákat orvosi úton általában eltávolítják. A rosszindulatú elváltozásról pontos diagnózist orvos adhat, ehhez szövettani mintavétel is szükséges.

További 3 eset, amikor a mellen megjelenő csomó nem jelent mellrákot! >>>

Sok ember, férfiak és nők alkatilag egyaránt hajlamosak arra, hogy testük különböző pontjain, így a mellükön is, zsírcsomók képződhessenek. Egy ilyen csomó megjelenése ugyan ijesztő, ám amennyiben az orvosi vizsgálat is igazolja, hogy zsírcsomóról van szó, a páciens megnyugodhat, ugyanis a zsírcsomó teljesen ártalmatlan.

Orvosi úton eltávolítható, ám ezt azokban az esetekben szokták javasolni, amennyiben nagyon zavaró, netán a csomó szép lassú növekedése is tapasztalható.

A mirigyhámokból kiinduló, kemény és könynen “kimozdítható” ‘fibroadenoma‘, inkább fiatal lányoknál jelentkezhet. Szintén ártalmatlan, orvosi beavatkozással eltávolítható.

A szoptatás is okozhat gondokat –> Előfordulhat, hogy a megduzzadt tejmirigyek maguk is “becsomósodhatnak”. Ez mindaddig természetes jelenség, amíg lázzal, gyulladással vagy egyéb, korábban nem tapasztalt problémával nem jár. A gyulladás esetén sem rosszindulatú daganatra kell gondolni, pusztán az orvosi kezelés elengedhetetlen a gyógyuláshoz.

A megjelenő csomók milyenségéről természetesen pontos képet csak az orvosi vizsgálat adhat. Ezért biztosra csak akkor mehet bárki is, ha felkeres egy kezelőorvost, szakorvost!

1391
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]